Volledig scherm

Hellas ’63 troeft Regio ’72 af in eigen huis

NUNSPEET - In de 2e klasse D van het zaalkorfbal boekte Hellas ’63 de 2e overwinning van het seizoen. De ploeg van trainer Merwin Bierlee was in sporthal de Wieken tegenstander Regio ’72 nipt de baas.

De thuisploeg, onder leiding van Brenda Voortman, bleef lang in het spoor van de gasten uit Nunspeet, maar keek net voor de rust toch tegen een achterstand van drie punten aan. Tim van Huffelen knabbelde daar nog een doelpuntje vanaf zodat beide teams met een stand van 10-12 aan de tweede acte begonnen.

De toeschouwers moesten weliswaar 12 minuten wachten op de eerste score na de rust, maar toen schoten achtereenvolgens, de van zijn knieblessure herstelde Robin Zweekhorst en de voor Femke Scholten in het veld gekomen Ruth Schoemaker, binnen de minuut twee maal raak zodat beide ploegen weer op gelijke hoogte kwamen. De ontstane balans werd vijf minuten later echter definitief doorbroken, doordat Hellas ’63 vier maal op rij wist te scoren. De 14-13 achterstand werd rap omgebogen in een 14-17 voorsprong.

De thuisploeg kon deze kloof niet meer overbruggen. Door de 16-18 nederlaag wacht Regio ‘72 na twee duels nog steeds op de eerste punten. De formatie uit Nunspeet daarentegen doet lekker mee in de strijd om de koppositie en staat momenteel tweede in de 2 e klasse D. Bij Regio’72 was Tim van Huffelen met 7 treffers topscoorder en bij Hellas ’63 kwamen de meeste treffers van Niels van Leeuwen (6).

Zaalkorfbal 2 e klasse D
Regio ’72 – Hellas ’63: 16-18 (10-12)
Scores Regio’72
: Anne Stegeman 1, Annemarije Kerkdijk 2, Ruth Schoemaker 1, Hidde Scholten 4, Robin Zweekhorst 1, Tim van Huffelen 7. Scores Hellas ’63: Menno de Jong 2, Lennard Vinke 1, Willem Hofman 3, Niels van Leeuwen 6, Noëlla Klein 2, Samantha van de Brug 1, Mariëlle Pul 3.