Volledig scherm

Helpende handen gezocht voor Natuurwerkdag in het Vechtdal

VECHTDAL - De zestiende editie van de landelijke Natuurwerkdag vindt zaterdag 5 november plaats. In Overijssel zijn meer dan vijftig locaties aangemeld waar vrijwilligers aan de slag kunnen tijdens de Natuurwerkdag.

Ook in Dalfsen, Hardenberg en Ommen wordt op diverse locaties gewerkt in de natuur. Zo kunnen mensen uit Ommen heide plaggen op het Varsenerveld en is er in Hardenberg hulp nodig bij het winterklaar maken van de tuinen van Natuureducatiecentrum De Koppel. Ook de Junior Rangers van Landschap Overijssel kunnen nog wel wat hulp gebruiken bij het onderhoud van de heide op de Lemelerberg.

De werkzaamheden tijdens de Natuurwerkdag bestaan hoofdzakelijk uit kleinschalig onderhoudswerk, zoals snoeien, zagen, hooien, schoonmaken van poelen en paden, wilgen knotten en het verwijderen van riet. Ook kinderen zijn van harte welkom. Op diverse locaties worden namelijk speciale kinderactiviteiten georganiseerd. Voor vrijwel alle locaties in het Vechtdal worden nog vrijwilligers gezocht. Meer informatie over de werkzaamheden en locaties en aanmelden via www.natuurwerkdag.nl.