Volledig scherm
Een getekende impressie van het bloemengraf dat bij de aanleg van de Hanzelijn is aangetroffen bij Hattemerbroek.illustratie ProRail

Hennep in prehistorisch graf bij Hattemerbroek

HATTEMERBROEK/ZWOLLE - Bij de aanleg van de Hanzespoorlijn is bij Hattemerbroek een 4200 jaar oud graf ontdekt. Het was gevuld met bloemen, stelden archeologen vast.

In het graf zijn ook pollen aangetroffen die lijken op hennep . Mogelijk werd de cannabis als pijnstiller gebruikt. Het graf is vijf jaar geleden aangetroffen en sindsdien bestudeerd. Nu is er een boek over geschreven van ruim 650 pagina's.

In Hattemerbroek werden in totaal twee prehistorische graven gevonden . Het eerste dateert uit circa 2800-2400 voor Christus. Vermoedelijk een kindgraf; met een kleine beker erin. Het tweede graf dateert uit de periode 2459-2203 voor Christus. Het graf is aan de randen afgezet met houten planken. Naast de bloemen lagen een vuurstenen mesje, twee klokbekers en barnstenen voorwerpen - kralen, knopen en hangers - die deel uitmaakten van sieraden .

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement