Volledig scherm

Herdenking gevallenen Oost-Azië in Park Eekhout Zwolle

ZWOLLE - De gemeente Zwolle herdenkt maandag 15 augustus alle militairen en burgers die omkwamen in Oost-Azië in de periode 1941-1962.

Deze jaarlijkse plechtigheid vindt van 19.15 tot 20.30 uur plaats bij het Indië en Nieuw-Guinea-monument in Park Eekhout aan de Burgemeester van Rooijensingel in Zwolle. De herdenking start om 19.15 uur met een inleiding van ceremoniemeester Jeffrey Satoor de Rootas. Gastsprekers zijn dit jaar mevrouw Gerdi Verbeet, voorzitter Nationaal Comité 4 en 5 mei, en de her Silfraire Delhaye, voorzitter Indisch Platform. Burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle draagt traditiegetrouw een gedicht voor.

Na de inleiding vindt de officiële kranslegging plaats. Burgemeester Meijer legt samen met loco-Commissaris van de Koning in Overijssel Bert Boerman een krans namens het openbaar bestuur. Vervolgens leggen vertegenwoordigers van slachtoffers, militairen en veteranen kransen, evenals diverse organisaties en verenigingen. Koperensemble Excelsior en een Molukse muziekgroep verzorgen de muzikale begeleiding. De plechtigheid wordt afgesloten met een defilé. Aansluitend is het mogelijk koffie of thee te drinken bij Theeschenkrij Park Eekhout.