Volledig scherm
De Voorstraat in Zwolle. Foto: Jorick Kleiman

Herfststorm in de regio, stuur jouw stormfoto's in!

REGIO - Harde windstoten gepaard met stevige buien trekken over de regio. Het KNMI adviseert om uit 'bosrijk gebied' te blijven vanwege vallende takken. De brandweer krijgt vanuit het hele land meldingen over schade, onder meer door omgewaaide bomen en weggewaaid bouwmateriaal.

Vanmiddag
Vanmiddag draait de wind naar zuidwest en neemt in de kustregio zelfs toe naar stormachtig of zuidwesterstorm. Overal kunnen zware windstoten voorkomen, van 80 km per uur in het binnenland tot iets boven de 100 km per uur aan zee. Voor vanmiddag is code geel afgegeven.

Niet koud
Koud is het met 11 graden niet, maar de gevoelstemperatuur kan met die harde wind wel een stuk lager liggen. Morgen en dinsdag is het veel rustiger weer maar nog wel wisselvallig. Het wordt 11 tot 13 graden. Pas vanavond neemt de wind wat af, als eerste in Limburg en als laatste op de Waddeneilanden.

17 meldingen
In Kraggenburg waaide dreigde vanmiddag al het dak van een basisschool te waaien. In de regio IJsselland heeft de brandweer al 17 meldingen van stormschade ontvangen. Heeft u zelf foto's of video's van stormschade in de regio? Stuur ze naar online@destentor.nl, of via Whatsapp naar het nummer 06-82990536.

Volledig scherm
Beukenboom omgewaaid. Niemand raakte gewoond. © Tamara Reijers
Volledig scherm
Een auto raakte op de A28 bij Nijkerk door de harde wind van de weg en belandde in de sloot. De inzittenden raakten niet gewond. Foto: News United.