Volledig scherm
Archieffoto: Hockeysters Zeewolde. © Foto: Marco Jansen

Herstel De Mezen, Zeewolde in tweede helft

VEENENDAAL/VIANEN - De Mezen won na een slechte eerste helft (1-1) met 1-4 van Vianen. Een vergelijkbaar wedstrijdbeeld in Veenendaal, waar Zeewolde na een 1-1 ruststand afrekende met Spitsbergen: 2-7. De hockeysters van Zeewolde hadden hun dag niet en verloren met 1-0 van nummer negen Maarssen.

De Mezen begon slap en kwam met 1-0 achter, maar vrij snel maakte Robert Tjiook gelijk. Na een rommelige eerste helft verging het de Harderwijkers na rust beter. Ondanks blessures van Jasper Foppen, Kasper Balen en Thedor van Elsen won De Mezen met 1-4.
Zeewolde kwam na een matige eerste helft in problemen tegen een feller Spitsbergen, maar beperkte de schade bij rust tot 1-1. Na een donderspeech van Willem Dollekamp herstelden de Zeewoldenaren zich en liepen de tweede helft uit naar een ruime overwinning. Zeewolde volgt De Mezen op een punt.
Na de goede resultaten van de laatste weken misten de hockeysters van Zeewolde de focus en scherpte tegen Maarssen. De tegenstander was niet sterk, maar Zeewolde creeërde niet veel kansen en kwam weinig in de cirkel. Toen Zeewolde dacht dat 0-0 het maximale was, viel toch nog de tegentreffer.

Hockey Mannen:

Derde klasse E:

Vianen - De Mezen 1-4 (1-1). Doelpunten De Mezen: Robert Tjiook 2, Dirk Schaftenaar 1, Bram Reitsma 1.

Spitsbergen - Zeewolde 2-7 (1-1). Doelpunten Zeewolde: Jurre Dollekamp 3, Bart Schopman 1, Roderik van der Weide 1, Pim Vercauteren 1, Tommes Dollekamp 1.

Hockey Vrouwen:

Derde klasse D: Maarssen - Zeewolde 1-0 (0-0).