Volledig scherm

Hervormde Gemeente Nunspeet organiseert Heleboeldag

NUNSPEET - De Hervormde Gemeente Nunspeet organiseert zaterdag 27 augustus voor de twaalfde keer op rij de Heleboeldag. Tijdens deze dag zijn er tal van activiteiten achter de dorpskerk in het centrum van Nunspeet.

De nieuwe generatie rekent zich niet meer tot een bepaalde stroming, maar heeft in toenemende mate een verlangen om vanuit de geloofsverbondenheid in Christus samen te leven en bezig te zijn. De Heleboeldag laat op een prachtige wijze dit verlangen in praktische zin zien. Gemeenteleden van alle richtingen en modaliteiten werken deze dag eensgezind samen voor het goede doel.

Hoofdonderdeel van de dag is de rommelmarkt. Het aantal ingeleverde goederen voor deze markt is ook dit jaar weer toegenomen. Met de ingeleverde spullen worden de vijftig kramen en het meubelplein gevuld. Verder worden er tijdens deze dag doorlopend orgelconcerten gegeven in de dorpskerk en is er de tentoonstelling 'Psalmen in Beeld' te zien. De kerk is van 9.00 tot 15.00 uur geopend en ieder uur wordt er een orgelconcert gegeven door een plaatselijke organist. Kinderen kunnen zich tijdens de Heleboeldag laten schminken en er is terras waar versnaperingen te verkrijgen zijn. Verder start er om 10.30 uur nog een verkoop bij opbod. De te veilen goederen zijn vooraf te bezichtigen in de consistorie van de kerk. De opbrengst van de Heleboeldag is bestemd voor vijf goede doelen. Meer informatie over de dag is verkrijgbaar via eenheleboeldag@hervormdnunspeet.nl en 0341-252903.