Volledig scherm

Het kerstverhaal: Tom Watkins

Het heeft wel iets van een kerstverhaal. Er is een jongen van 15 jaar. Zijn naam is Tom Watkins. Hij leeft bij zijn moeder, Francis Kenter.

Gelukkig hebben we nu dus Tom. Hij schijnt wat klein te zijn voor zijn leeftijd, maar dat is geen doodzonde. Er zijn genoeg kleine mensen belangrijk geweest in de geschiedenis. Toen het vuur nog niet was uitgevonden werd er ook gegeten en voortgeplant. Nog dank daarvoor.

Lastig punt: Tom gaat niet naar school. Is dat zijn schuld? Of van de omgeving die geen respectvol eigen plekje weet in te richten. Een kind dat drie hamburgers per dag krijgt te eten met drie liter cola erbij wordt geen strobreed in de weg gelegd. Maar Tom en zijn moeder zijn 'raar'. Dat gaat er bij mij niet in. Tom maakt in tal van optredens (krant, radio, tv) de indruk tevreden te zijn met zijn leven. Maar omdat Jeugdzorg en Kinderbescherming iedereen in het gelid willen hebben, moet hij het huis uit. Dus is hij ondergedoken. Zou ik ook gedaan hebben. De kerstpuzzelvraag: wie moet er in dit verhaal bij zinnen komen?