Volledig scherm
Middenveld duel bij Genemuiden - HHC Hardenberg © Peter Dekkers

HHC ruim langs Genemuiden in vroeg oefenduel

HHC Hardenberg is de oefencampagne begonnen met een 0-3 overwinning bij sc Genemuiden. De tweede divisionist maakte vooral na rust het verschil tegen de groenwitte hoofdklasser.

In een gelijkopgaande eerste helft liet Genemuiden enkele fraaie aanvallen zien, maar kansen werden gemist door Rik van Dalfsen en Patrick Lip. Nieuweling Omar Kavak speelde dreigend en was betrokken bij alle kansrijke momenten van Genemuiden. HHC scoorde de 0-1 na ruim twintig minuten toen Rob van der Leij slordig Genemuider balverlies koeltjes afstrafte. De spits was evendaarvoor ook al dreigend met een verlengde vrije trap op de paal.

Net na rust raakte ook Koos Werkman uit een vrije trap de paal. HHC stond in de tweede helft met een compleet ander elftal op de kunstgrasmat. Ook de deze week aangetrokken Boris Rasevic maakte zijn oranjegekleurde debuut voor HHC. De van PEC Zwolle overgekomen speler stond in de spits en was betrokken bij twee goals. Bij de 0-2 stond Rasevic met een knappe pass op Tom Heerkes aan de basis van een goal die uiteindelijk gemaakt werd door Jan Hooiveld. Bij de 0-3 was Rasevic niet zelfzuchtig toen hij alleen voor Genemuiden keeper Albert Flier aflegde op Hooiveld. In de slotseconden raakte Genemuiden aanwinst Danny Menting (overgekomen van ACV) de kruising, waardoor dit oefenduel in een 0-3 overwinning voor HHC eindigde.

Genemuiden - HHC 0-3 (0-1)

22. Rob van der Leij 0-1, 63. Jan Hooiveld 0-2, 80. Hooiveld 0-3.