Volledig scherm
Horst speler Milan van der Maaten tikt de gelijkmaker achter doelman Nick Grootkarzijn van Hierden © Nico van Leeuwen

Hierden legt het af tegen krachtvoetbal FC Horst

HIERDEN - FC Horst heeft vanmiddag de vierde editie van de Gerrit van Dam bokaal gewonnen na de 3-2 overwinning op vv Hierden. Het was voor de eerste keer dat de thuisclub de bokaal pakte.

Lang leek er geen vuiltje aan de lucht voor de verzorgd voetballende gasten uit Hierden. Na een kwartier in de tweede helft liet spits Ali el Haddadi zien dat hij nog steeds levensgevaarlijk is als hij maar een klein kansje krijgt. Hij tekende voor de 0-2 nadat in de eerste helft William Beelen al de 0-1 had ingeschoten na verdedigend klungelwerk in de defensie van FC Horst.

Het tij keerde toen Horst spits Elroy Martens een penalty benutte. Hierden raakte de controle volledig kwijt doordat FC Horst alles of niets ging spelen en haar spierballen liet zien. Harde overtredingen over en weer, zorgde ervoor dat scheidsrechter William Smit een aantal keer een gele kaart moest trekken.

De van Hierden overgekomen Milan van der Maaten werd de man of the match. Vijf minuten voor tijd tikte hij na een scrimmage knap de gelijkmaker binnen. Twee minuten voor het einde kopte hij prachtig de winnende binnen.