Volledig scherm
Archieffoto: AMHC hield in een punt over tegen Spanderbosch. © Jos Mulder

Hockeymannen AMHC op de valreep naar remise

APELDOORN - De hockeymannen van AMHC hebben ternauwernood een punt overgehouden aan het treffen met Spanderbosch. Kort voor eindsignaal schoot de Apeldoornse ploeg de gelijkmakende 2-2 binnen.

In de eerste klasse D hockey, stond de ploeg van trainer Daan Weissink, na zes duels nog maar op een schamel totaal van drie punten. Een overwinning op tegenstander Spandersbosch was dan ook broodnodig, maar leek, toen de wedstrijd amper twee minuten bezig was, verder weg dan ooit. Bij de eerste strafcorner van de gasten was het namelijk meteen prijs (0-1). Het publiek moest tot vlak voor de rust geduld hebben, maar zag toen Rob van der Valk voor de gelijkmaker zorgen (1-1). Na rust was het Spandersbosch dat een veldoverwicht wist om te zetten in een aantal kansen. Dat resulteerde in een strafcorner die vijfminuten voor tijd door Spandersbosch vakkundig werd binnengepusht (1-2).

AMHC voerde daarna de druk op en kreeg als beloning twee strafcorners op rij. Waar de eerste nog via een Hilversumse voet over het doel vloog, belandde de tweede op de stick van Rob van der Valk. Die wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de ploeg van Daan Weissink in de slotminuut naar een verdiende remise (2-2).

Uitslag Hockey mannen 1e klasse D
AMHC – Spandersbosch: 2 – 2 (1 – 1) . Scores AMHC: 34. Rob van der ValK (1-1), 68. Rob van der Valk (2-2)