Volledig scherm

Hollands Venetië Fietstocht van Rotaryclubs in Steenwijk

STEENWIJK - De beide Rotaryclubs in Steenwijk houden op zondag 21 augustus samen met RTV Steenwijk voor de 15e keer de Hollands Venetië Fietstocht.

De route leidt door het fraaie nationale park Weerribben-Wieden, waarbij de steden en dorpen Steenwijk, Giethoorn, Dwarsgracht, Blokzijl, Zwartsluis, Vollenhove en Sint Jansklooster worden bezocht.

De routes zijn volledig bepijld door RTV Steenwijk en daarnaast ontvangen alle deelnemers een routebeschrijving. Daarbij kan gekozen worden voor afstanden van 35, 50, 80 en 125 kilometer. De start is bij het Fletcher Hotel aan Woltmeentherand 15 in Steenwijk, waar voldoende parkeergelegenheid is.

De opbrengst van de Hollands Venetië Fietstocht is zoals gebruikelijk bestemd voor drie lokale goede doelen. De stichting duofiets krijgt een bijdrage voor de aanschaf van een nieuwe elektrische tandem voor ouderen met hun begeleider en de stichting Kopje cultuur wordt financieel ondersteund bij de organisatie van het jaarlijkse culturele straattheater in Steenwijk in het tweede weekend van september. De stichting Steenwiekertoornrun, waar vrijwilligers op motoren en trikes een rondrit met gehandicapten door de Kop van Overijssel maken, is het laatste goede doel.

Meedoen kost 10 euro per persoon en starten kan vanaf 08.00 uur voor de twee langste afstanden. Tussen 10.00 uur tot 12.00 uur kan worden gestart voor de 35 en de 50 kilometer. Deze afstanden zijn goed te fietsen in familieverband. Onderweg kan naar eigen keuze gestopt en gerust worden bij diverse horecagelegenheden en een aantal toeristische attracties.