Volledig scherm

Horecaondernemers, gemeente Oldebroek en politie ondertekenen horecaconvenantOLDEBROEK - Horecaondernemers, burgemeester Adriaan Hoogendoorn van de gemeente Oldebroek en de heer Van Hekezen van het politieteam Veluwe Noord hebben afgelopen week het vernieuwde horecaconvenant ondertekend.

Het vorige convenant stamde uit 2010 en is aangepast aan de actualiteit. Het horecaconvenant is bedoeld voor horecabedrijven die alcoholhoudende dranken schenken. Gemeente, politie en Koninklijke Horeca Nederland afdeling Noord Veluwe (KHN) hebben het vorige convenant geëvalueerd. Alle partijen zijn positief over het convenant. Wel was er op sommige punten behoefte aan aanpassing.

Horecaondernemers die het convenant hebben ondertekend, mogen tot 01.00 uur (op zaterdag tot 00.00 uur) nieuwe bezoekers in hun gelegenheid toelaten. De bezoekers die op de hiervoor genoemde tijdstippen al in de horecagelegenheid aanwezig zijn, mogen tot 03.00 uur blijven. Bedrijven die niet deelnemen aan het convenant, moeten om 01.00 uur (op zaterdag om 00.00 uur) gesloten zijn.

De deelnemende horecaondernemers moeten voldoen aan bepaalde eisen van veiligheid en het niet schenken van alcohol aan jongeren onder de 18 jaar. De politie garandeert door het ondertekenen van het convenant dat er op uitgaansuren voldoende politietoezicht beschikbaar is.