Volledig scherm

Inloopavonden van de Groene Loper Vechtdal

GRAMSBERGEN - In Gramsbergen en Ommen zijn respectievelijk dinsdag 23 en woensdag 24 augustus inloopavonden van de Groene Loper Vechtdal. Deze zijn bedoeld voor mensen die aan de slag willen met natuur en groen in hun eigen omgeving.

Op verschillende plaatsen in het Vechtdal zijn groepen mensen actief met 'groene' plannen voor hun buurt. Dat kan bijvoorbeeld door - in overleg - een veldje van de gemeente in te zaaien met wilde bloemen, zodat vlinders en wilde bijen meer kansen krijgen. Of door een biologische moestuin te beginnen waar inwoners samenwerken met de bewoners van een AZC. Deze kan dan weer worden omringd door een 'windsingel', waar ook vogels en insecten een plek kunnen vinden.

De Groene Loper Vechtdal verbindt dit soort initiatieven en helpt bijvoorbeeld met een financieel steuntje in de rug. "In elk buurtje is plek voor meer natuur en er zijn veel groepen mensen die, door simpelweg een middagje de handen uit de mouwen te steken, een verschil kunnen maken," aldus de organisatie.

Wie meer informatie wil kan naar één van de beide inloopavonden komen. Dat kan op dinsdag 23 augustus tussen 19.30 en 20.30 uur in het Cultuur Historisch Infocentrum aan Meiboomplein 4 in Gramsbergen en op woensdag 24 augustus tussen 19.30 en 20.30 uur in het Historisch Museum aan Den Oordt 7 in Ommen. Meer informatie via De Koppel: 0523-273388.