Volledig scherm
© Popsport

Interflow winnaar van Popsport Overijssel in poppodium Hedon Zwolle

ZWOLLE - De band Interflow uit Enschede is de winnaar geworden van Popsport Overijssel. De finale werd zondag 5 juni gehouden in poppodium Hedon.

Tijdens de eindpresentatie betraden de vier Overijsselse deelnemers Interflow, Sudaria, Jason Fredrick en Thieving Magpies een laatste keer gezamenlijk het podium. Na beraad van de trajectsportcoaches van Popsport besloten zij unaniem dat Interflow de grootste ontwikkeling heeft doorgemaakt. De band uit Enschede zal Overijssel vertegenwoordigen in het landelijke traject van Popsport. De winnaar krijgt onder andere een persoonlijke coach toegewezen en mag een bezoek brengen aan Kytopia in Utrecht.

Sudaria bracht de meeste fans mee naar Zwolle en ging er daardoor vandoor met de publieksprijs. De acts die niet doorgaan naar het landelijke traject, kunnen onbeperkt deelnemen aan activiteiten die georganiseerd worden vanuit het Popsport Network. Zo krijgt iedere deelnemer een mooi vervolg na het traject en worden deze enthousiasten en talentvolle acts waar nodig ondersteund. Eind november wordt het landelijke traject afgesloten met het Popsport Showcase Festival.

Popsport Overijssel 2016 werd mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, Poppunt Overijssel, ArtEZ Enschede en Booster