Volledig scherm

Inwoners gemeente Heerde op excursie naar ROVA in Zwolle

HEERDE/ZWOLLE - Inwoners van de gemeente Heerde die een kijkje achter de schermen willen nemen bij ROVA in Zwolle, krijgen hier vrijdag 2 september de kans voor.

Deelnemers krijgen tijdens dit bezoek voorlichting en een rondleiding over het terrein. Een ervaren voorlichter vertelt de bezoekers alles over de historie en de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van afval. Daarnaast zien deelnemers aan de rondleiding onder andere hoe het gescheiden afval op het terrein van ROVA Zwolle wordt opgeslagen en vervoerd. De ROVA Groenbus, die rijdt op GFT-gas, zal de deelnemers naar het terrein in Zwolle brengen.

Belangstellenden kunnen zich tot zaterdag 27 augustus aanmelden via www.rova.nl/rondjerova. De excursie gaat door bij minimaal vijftien aanmeldingen en er is plaats voor maximaal veertig personen. Indien er voldoende aanmeldingen zijn, vertrekt de bus om 12.45 uur vanaf het gemeentekantoor aan de Eperweg 5 in Heerde. Bij aankomst wordt er eerst wat gedronken, alvorens er gestart wordt met de voorlichting en rondleiding. Omstreeks 16.00 uur zijn deelnemers weer terug bij het gemeentekantoor in Heerde. Deelname aan de excursie is kosteloos.