Volledig scherm
Beeld van het internationale volleybaltoernooi. Foto: Marco Jansen

Italië onder 18 winnaar Achtlandentoernooi

HARDERWIJK – Italië heeft het achtlandentoernooi volleybal voor jongens onder 18 gewonnen. In de finale versloeg het België met 3-1 (27-25, 25-18, 22-25, 25-16)

Sporthal De Sypel stond de afgelopen vijf dagen in het teken van internationaal volleybal. Door het Achtlandentoernooi in Harderwijk te organiseren maakte de Nevobo niet alleen reclame voor volleybal maar deed ook aan Harderwijk-promotie.

Op zondag zorgden de Belgen en de Spanjaarden met trommels en aanmoedigingen voor veel sfeer. De finale leek België te stunten door 22-18 voor te komen tegen topfavoriet Italië. Maar dat zette in de eindfase de situatie recht: 25-27. De tik kwam aan bij de Belgen die in het vervolg van slag waren. Italië nam gelijk een grote voorsprong (3-10) en won de tweede set met 18-25. De derde set had het betere Italië steeds een kleine voorsprong, maar België richtte zich op en won onder aanmoediging van hun publiek met 25-22. In de derde set stelde Italië vlot orde op zaken door uit te lopen naar 2-11 en won ruim met 16-25.

Spanje won de derde plaats door Duitsland in een spannende vijfsetter met 3-2 (15-13) te verslaan.

Nederland beleefde een teleurstellend toernooi. Oranje onder 18 verloor in de poule van Spanje (2-3), Portugal (2-3) en Italië (0-3). Ook de kruisfinale tegen Frankrijk ging met 2-3 verloren. Op de slotdag wist het team, waarin Zeewoldenaar Jens de Hoogh af en toe voor zijn opslag mocht invallen, de eer te redden. Zwitserland werd in de strijd om de zevende plaats met 3-0 verslagen.

Volledig scherm
Beeld van het internationale volleybaltoernooi. Foto: Marco Jansen