Volledig scherm
ANP

Jaspers probleemloos verder op WK Driebanden

BORDEAUX - Dick Jaspers heeft zich op het wereldkampioenschap driebanden in Bordeaux probleemloos verzekerd van de achtste finales.

Na een makkelijke zege woensdag op de Libanees Gholam (40-19), had de drievoudig wereldkampioen gisteren weinig moeite met de Oostenrijker Kahofer (40-26). Dat betekende winst in de poule van drie uiteindelijk. In de achtste finale vanmiddag wacht de Belg Eddy Leppens.

Caudron
Grote verrassing gisteren was overigens de uitschakeling van één van Jaspers’ grote concurrenten, de mondiale nummer twee Frédéric Caudron. De Belg gold, net als Jaspers, als één van de grote favorieten om regerend vijfvoudig wereldkampioen Torbjorn Blomdahl van de troon te stoten. Jaspers heeft daardoor een fikse concurrent minder. De kopman van eredivisionist HCR Prinsen uit Haarlo is achter Blomdahl en Caudron de huidige nummer drie op de wereldranglijst, en noteerde in beide partijen een gemiddelde van twee caramboles per beurt. Hoewel hij in de vaderlandse competitie nog niet echt in vorm is, mag dit gemiddelde als goed worden beschouwd.

Bousema/Lochem
​Bousema/Lochem heeft zelfs twee kopmannen in de volgende ronde staan. Murat Naci Çoklu en Eddy Leppens schaarden zich bij de laatste zestien. De Turk Çoklu speelde gelijk tegen de Koreaan Heo, wat na een eerdere winstpartij genoeg was voor de zege in zijn groep. Voor hem wacht vanmiddag een Turks onderonsje tegen Semih Sayginer. Leppens speelde eveneens gelijk, maar dan tegen de hoger geplaatste Fransman Jeremy Bury. De Belg maakt volgende maand zijn debuut in Lochem, en mag dus aantreden tegen de kopman van het ‘kleine broertje’ uit Haarlo.