Volledig scherm

Kerken in Zwolle houden Kerkendag over barmhartigheid

ZWOLLE - De gezamenlijke kerken van Zwolle houden zaterdag 18 juni een Kerkendag. Het thema is: Barmhartigheid, gepresenteerd in de zeven goede werken van barmhartigheid.

Op diverse locaties laten kerken en maatschappelijke organisaties één of twee van de werken van barmhartigheid zien. Het programma begint om 11.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Om 16.30 uur vindt er een Vesper plaats in de Plantagekerk. In deze kerk wordt de dag afgesloten met een ontmoetings- en gemeenschapsmaaltijd. Alle locaties die deelnemen aan de Kerkendag liggen op loopafstand van elkaar, maar belangstellenden kunnen ook gebruik maken van de fiets.

Daarnaast worden er tijdens de Kerkendag drie bijzondere barmhartigheidswandelingen georganiseerd door stadsgids Mink de Vries. Om 11.00 uur vertrekt er een wandeling vanaf de WRZV Hallen, om 13.00 uur vanaf de Sassenpoort en om 15.00 uur vanaf het Pelserbrugje bij de Thorbeckegracht. Deelname aan één van de wandeltochten is gratis. Opgeven voor zowel de maaltijd als deelname aan de wandeling kan via gastvrijlevenzwolle@gmail.com. Alle onderdelen en routes zijn vanaf maandag 13 juni te vinden op www.kerkenvanzwolle.nl of www.diaconaalplatformzwolle.nl.