Volledig scherm

Kinderboekenweek draait ook in Dalfsen en Nieuwleusen om opa's en oma's

DALFSEN/NIEUWLEUSEN - De Bibliotheek Dalfsen/Nieuwleusen opent op woensdag 5 oktober de Kinderboekenweek, waarbij het thema 'Voor altijd Jong! voorop staat.


In bibliotheek Dalfsen speelt Ron Vernout op woensdagmiddag om 14.00 uur de muzikale (vertel)voorstelling 'De oma van Masja en Dasja'. De voorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar is geïnspireerd op een verhaal uit Rusland. Gratis kaartjes kunnen opgehaald worden bij de bibliotheek.

In bibliotheek Nieuwleusen begint die dag om 10.00 uur het maandelijkse Boekstartcafe met als thema 'Opa en oma in de herfst'. Janneke, Karin en Ingrid lezen weer voor en zingen liedjes voor de allerkleinsten.

Van 13.30 tot 14.30 uur leest Marrie van Ankum diezelfde middag voor aan kinderen van 4 tot en met 6 jaar uit boeken die ook met opa’s en oma’s te maken hebben.

Leerlingen van groep 5 tot en met 8 kunnen in de bibliotheek, in de klas of thuis aan de slag met het spel ‘Codewoord’. Dat is een digitaal spel dat op de website van de bibliotheek staat. Het spel is vanaf 5 oktober beschikbaar.

www.bibliotheekdalfsen.nl/jeugd