Volledig scherm

Klassieke muziek klinkt op Weense zomerreis van Travelling in Baroque in NOP en Urk

NOORDOOSTPOLDER/URK - Klassieke muziek klinkt zaterdag 13 augustus op een Weense zomerreis van Travelling in Baroque in Emmeloord, Espel, Tollebeek en op Urk.

Het thema is dit jaar 'Muziekstad Wenen'. De zomerreis begint met een openingsconcert van violiste Daphne Oltheten en pianiste Henrique Gomide in De Hoeksteen aan de Nagelerstraat in Emmeloord. Het duo speelt sonates van Beethoven, Schubert en Webern. Na het optreden van Oltheten en Gomide kunnen bezoekers hun eigen fiets of auto of een verzorgde touringcar pakken voor drie concerten in Espel, Tollebeek en op Urk.

Het London Haydn String Quartet speelt in het atelier van kunstenares Annemiki Bok aan Het Laantje in Espel. In de Sint Hubertuskerk aan de Vossenburcht in Tollebeek laten mezzosopraan Rosanne van Sandwijk en pianist Jacobus den Herder een programma met werken van Gustav en Alma Mahler horen. Weense barokmuziek klinkt in het Kerkje aan de Zee op Urk. Hier speelt ensemble Fantasticus de pracht en praal van het Habsburgse Rijk. Het openingsconcert in Emmeloord begint om 10.00 uur. De concerten in Espel, Tollebeek en op Urk zijn om 11.45, 14.00 en 16.15 uur. Meer informatie over de toegangsprijzen staat op www.travellinginbaroque.com.