Volledig scherm
Schoolkinderen en hun ontwerpen © Rabobank Salland

Kleurrijke mozaïekbank voor Bathmen

BATHMEN - Bathmen is het eerste dorp dat van de Rabobank een SocialSofa ontvangt, een gemozaïekte kunstwerkbank gemaakt door medewerkers van Sallcon, die bedoeld is als straatmeubel.

Begin mei gaven medewerkers van de Rabobank Salland en Sallcon gastlessen over de SocialSofa aan de groepen 6 en 7 van alle Bathmense scholen: de Dorpsschool, Looschool en de Rythmeen. Aan de hand van het centrale thema ‘coöperatie’ maakten de kinderen vervolgens ontwerpen voor de bank. Per basisschool kiest de Rabobank zes ontwerpen uit die gebruikt worden voor de Bathemse SocialSofa. Na de zomervakantie wordt het definitieve ontwerp bekend gemaakt en volgen de uitverkoren ontwerpers een gastles ‘mozaïeken’ bij Sallcon.

De initiatiefnemers Sallcon en de Rabobank Salland hopen dat de bank op een prominente plek in de dorpskern Bathmen komt te staan waar mooie verhalen met elkaar gedeeld kunnen worden. Tips over de plek waar de bank het beste tot zijn recht komt, zijn welkom via Communicatie.Salland@rabobank.nl met als onderwerp ‘Plek SocialSofa’.