Volledig scherm
© Ed van Alem

KVZ verslaat titelkandidaat SKF en is medekoploper

ZUTPHEN - De Zutphense korfballers van KVZ hebben in de overgangsklasse, het derde niveau van Nederland, titelfavoriet SKF verslagen: 16-12. ,,We zijn zeventien jaar bezig met deze club. SKF speelde altijd hoger in de eredivisie en hoofdklasse. Nu ze gedegradeerd zijn uit de hoofdklasse leeft de hele vereniging naar zo'n wedstrijd toe," schetste trainer Michel Ligt de bijzondere aard van de overwinning van de promovendus. Vorig jaar speelde KVZ nog in de eerste klasse, nu is het ongeslagen medekoploper.
Het bleef lang spannend in Zutphen. Telkens had de ploeg van Ligt enkele malen een punt voorsprong in de eerste helft tegen de ploeg uit Veenendaal, waarna de opponent en nummer vier in de stand weer op gelijke hoogte kwam. Even nam SKF de leiding in de wedstrijd over. "Ik had telkens het gevoel van wie gaat als eerste echt het verschil maken," aldus aanvoerder Koen Lenderink. Zijn ploeg haalde wel met 8-7 de rust.

SKF nam halverwege de tweede helft echter twee punten voorsprong. "Toen voelde ik wel van, oké zij hebben het verschil gemaakt. Ik ben uiteindelijk wel heel blij dat we veerkracht hebben getoond, door hun in het laatste kwartier van het scoren af te houden," aldus Lenderink. Ook Ligt sloot zich daarbij aan. "Hun beste twee spelers maken met gemak tien treffers per wedstrijd. Vandaag hebben ze er samen vijf gemaakt denk ik. Ploegen hebben moeite met onze manier van verdedigen."

Beslissing
De beslissing op het veld laat nog lang op zich wachten. In mei, na de zaalcompetitie, valt die pas. "Die ranglijst zegt mij niet zoveel. De komende twee wedstrijden kunnen we ook zomaar verliezen. Het is alleen wel zo dat ik dit lijstje niet gemaakt zou hebben aan het begin van het seizoen na vijf wedstrijden. Dan zou SKF gewoon bovenaan staan," aldus Ligt. Nu is de voorsprong op SKF twee punten. De andere koploper heet Wit-Blauw, dat samen met KVZ acht punten heeft.

OKB: KVZ - SKF 16-12 (8-7). Doelpuntenmakers KVZ: Thijs van Swaaij 5, Kees van der Veer 5, Myrthe Erps 2, Stefan Vogd, Myrna Sluizeman, Koen Lenderink en Aafke Bröcker.