Volledig scherm
Landstede Basketball. Foto: Bert-Jan Lukje

Landstede Basketbal niet in Europa

ZWOLLE - Landstede Basketbal moet afzien van deelname aan de Europe Cup. De finalist van de play-offs van afgelopen seizoen kan niet voldoen aan de eisen die de Fiba stelt aan de accommodatie. De inschrijvingstermijn voor Europese deelname is vrijdag gesloten.

De Europese bond Fiba verlangt van de clubs een hal met ruimte voor 2000 toeschouwers. Daar voldoet het Theater van de Sport met 1200 plaatsen niet aan. “We hebben wel dispensatie aangevraagd, maar de Fiba vindt het verschil tussen 1200 en 2000 plaatsen te groot”, zegt technisch manager Adriaan van Bergen.

Landstede Basketbal speelde een keer in Europa, in het seizoen 2000-2001 gingen beide duels tegen CAB Madeira in de Korac Cup verloren. “Toch blijft deelname aan de Europa Cup onze ambitie”, stelt Van Bergen. “Het betekent alleen wel dat we een volgende keer eerder in het jaar moeten lobbyen om te zien wat de mogelijkheden voor dispensatie zijn.”

Van Bergen verwacht dat op korte termijn de eerste namen van nieuwe spelers bekend worden. Uit het team van vorig seizoen blijven alleen de jongelingen Jaouad Darib, Keime Helfrich en Freek Vos over.