Volledig scherm
© Thinkstock

Leon Strötker en Luuc Bugter winnen Ronde van Zutphen, Vrielink zorgt voor verrassing

ZUTPHEN - De Zutphense tiener en lokale publiekslieveling Yannick Vrielink heeft tijdens de Ronde van Zutphen voor een verrassing gezorgd door als tweede te eindigen bij de junioren/amateurs.

Lang ging de Zutphense tiener aan kop met de ervaren Leon Strötker, die twee ronden voor het eind demarreerde. Die demarrage was Vrielink te machtig, waardoor Strötker solo over de finish kwam in de eerste wedstrijd van de avond.

“Normaal zijn de amateurs en junioren strikt gescheiden, maar de wielrenunie (de KNWU red.) heeft de regels wat verruimd. Die jonge jongens kunnen goed rijden en voor hen is dit geweldig,” aldus organisator Marius van der Kei. “Daarnaast is het natuurlijk mooi voor ons, omdat Yannick voor de Zutphense vereniging ETP fietst.”

In de tweede wedstrijd bij de beloften/elite werd de kersverse Europees kampioen skeeleren Gary Hekman tweede achter de winnaar uit Arnhem Luuc Bugter. De Zutphenaar Wessel Zennipman van team Kanjers voor Kanjers kon geen rol van betekenis spelen en werd tiende.