Volledig scherm
Archieffoto © Thinkstock

Lettele bezorgt koploper eerste puntenverlies

BATHMEN - Het is de handbalsters van Lettele gelukt om koploper Havas voor het eerst dit seizoen punten af te pakken. In de tot de nok gevulde thuisbasis ‘de Uutvlog’ in Bathmen won de ploeg van trainer Henk de Boer met 30-28. Met twaalf treffers had aanvalster Yara Kloosterboer een belangrijk aandeel in de overwinning.

Lettele begon wat onwennig aan de wedstrijd en keek al snel tegen een 0-2 achterstand aan. Maar al snel ging het lopen bij de thuisploeg. Via een groot aantal treffers van Kloosterboer nam Lettele constant de leiding. Het resulteerde in een comfortabele ruststand (21-17). In de tweede helft kwamen de bezoekers uit Almere steeds dichterbij, maar door een aantal goede reflexen van keeper Naomi Schiphorst en een beslissende strafworp van haar tweelingzus Anouk trok de ploeg aan het langste eind. Trainer Henk de Boer was in zijn nopjes met de overwinning. ,,Tegen dit soort ploegen komen wij het beste uit de verf”, benadrukte de oefenmeester. ,,In de slotfase denk je nog wel even: als het maar niet mis gaat. Maar we hebben laten zien wat we in huis hebben.”

Hoofdklasse B:
Lettele - Havas 30-28 (18-14).

Doelpuntenmakers Lettele: Yara Kloosterboer 12, Milou Oosterwijk 4, Maaike te Riele 4, Anouk Schiphorst 3, Tessa te Riele 3, Anouk Zwiers 2 en Jolien Oosterwijk.