Volledig scherm
© Wikipedia.org

LHC laat zekere zege bijna glippen

Zowel Heeten als LHC had uit de eerste vijf handbalpotjes vier punten gepakt. En beide ploegen hebben maar een klein gaatje van twee punten geslagen met de hekkensluiter.

Van een gelijkwaardige strijd was echter geen sprake. De bezoekers waren op alle fronten sterker, maar verloren in de slotfase het hoofd, waardoor het talentvolle Heeten slechts met 24-26 het schip inging. De formatie van de ervaren coach Laurens Beld had van alles meer.

Meer kracht, meer schutters, meer lengte en meer routine. En ook meer praatjes. Die verbale uitingen bracht de zeker lijkende overwinning in de slotfase nog in gevaar. Bij een 20-24 voorsprong kregen Veere Wilms en Joanne Pelgrim beide een tijdstraf vanwege aanmerkingen op de leiding.

Even sloeg de vlam in de pan en kwam Heeten terug tot 23-25. Maar na een fraaie treffer van Linda Maatman was de buit definitief binnen voor LHC. Beld: “We hebben het in de slotfase niet slim aangepakt en onszelf onnodig in de problemen gebracht. We gaan daar van de week eens rustig over praten. Ik ben blij dat we hier gewonnen hebben, maar tevreden ben ik niet.”