Volledig scherm
In de subtop won Femke Beljon twee wedstrijden, wat haar vertrouwen gaf voor de kwalificatie van het Nederlands Kampioenschap in Ermelo volgend jaar. © Gerard Vrakking

Lindeboom wint Gouden IJzer in Luttenberg

LUTTENBERG - Het Gouden IJzer, de jaarlijkse dressuurwedstrijd in Luttenberg, is gewonnen door amazone Annelies Lindeboom. De amazone uit Vriezenveen versloeg maar liefst zeventien finalisten. De finale, waar amazones uit verschillende klassen aan deelnamen, was zaterdagavond een afsluiting van een hele week dressuursport, waarin onder anderen de Raaltese Femke Beljon opviel.

Subtop
De week begon maandag met een serie subtopwedstrijden, waarin de hoger geklasseerde combinaties te zien waren. De grote finale van zaterdag ging tussen de combinaties uit lagere klassen. In de subtop won Beljon twee wedstrijden, wat haar vertrouwen gaf voor de kwalificatie van het Nederlands Kampioenschap in Ermelo volgend jaar. “Ik wil graag met twee paarden in twee klassen naar dat kampioenschap. De kwalificatie begint zometeen in november.”

Sinds drie jaar runt Beljon haar eigen stal in Raalte, en wil ze volgend jaar ook internationaal weer gaan rijden. “Maar daarvoor moet het niveau nog een stukje omhoog. Voor spek en bonen meerijden internationaal ga ik niet doen. Daar is het veel te kostbaar voor,” aldus Beljon over het financiële plaatje.

Grand Prix
Beljon rijdt ondertussen op twee paarden die op het allerhoogste niveau, de Grand Prix. “Daarmee rijd ik nu zo’n 63 procent, maar dat is te weinig internationaal gezien. Ik kies er nu voor om de kleinere landelijke wedstrijden te rijden. Het is met name nog finetunen, dan wil ik volgend jaar weer internationaal gaan rijden.”