Volledig scherm
Een feestje voor mensen met een verstandelijke beperking. © Eigen foto

Meezingen en bingo spelen

EMMELOORD - Een vol clubhuis van Scouting Emmeloord zaterdagmiddag waar zo'n honderd mensen met een verstandelijke beperking en hun begeleiders meededen aan de muziekbingo.

De bingo werd georganiseerd door Tafelronde 49 Noordoostpolder in samenwerking met stichting Kansplus Sien Noordoostpolder-Urk.

De Nederlandstalige meezingers die werden gedraaid werden allemaal volop meegezongen, ondertussen moesten de liedjes worden afgestreept op de bingokaart om mee te dingen om de prijsjes.

Joos Poppe, voorzitter van de Ronde Tafel, sprak van een ongekend blij gezelschap. Poppe vindt het belangrijk om zich met de club in te zetten voor de samenleving in het algemeen en deze groep verstandelijk beperkten in het bijzonder. Ook chef catering Jelmar Halma van RT49 zag alleen maar stralende gezichten en sprak van een gezellige sfeer.

In februari van dit jaar zijn Tafelronde 49 en stichting Kansplus Sien aan elkaar gekoppeld tijdens de Beursvloer in 't Voorhuys, waar vraag en aanbod bij elkaar komen. De vrijwilligersorganisatie Kansplus Sien was op zoek naar een serviceclub die hen kon helpen een mooie activiteit op te zetten voor haar doelgroep. De Tafelronde heeft deze klus aangegrepen en bingo-expert Henk Orsel heeft zijn voorliefde voor Nederlandstalige muziek omgezet in een bijna professioneel spelletje.