Volledig scherm
Melvin van Zijl, Foto: Sorensen

Melvin van Zijl 7de van Europa achter derny

HARDERWIJK - De 24- jarige Melvin van Zijl is dinsdagavond laat als zevende geëindigd op het EK baanwielrennen in het Deense Ballerup nadat hij zich in de morgen bij het onderdeel derny voor de finale had geplaatst

Een knappe prestatie voor de Harderwijkse baanwielrenner die daarvoor heel diep gegaan is. “Vanmorgen 25 km in 66 km per uur de halve finale gereden en nu 40 kilometer er vrij snel achter aan. Poeh, man, ik ben kapot. Maar wel top tien tussen de groten van Europa!”

NK derny
Van Zijl had zijn selectie te danken aan het vorig jaar gewonnen zilver op het NK derny rijden. “Mijn doel was om me vandaag te plaatsen voor de finale en dat is vanmorgen gelukt. De finale ging ik in zonder hoge verwachtingen. Hier staan geen kleine jongens aan de start dus ik heb de kat uit de boom gekeken”.

Van Zijl reed het EK met de ervaren René Kos op de derny waar hij normaal de derny met Peter Molman rijdt. “René is zelf een goede baanwielrenner geweest. In de finale hebben we de kat uit de boom gekeken. René kijkt vervolgens continu achterom om te zien hoe het er bij me uitziet. Je kunt niet continu in het rood rijden”.

Rotterdamse zesdaagse
De toekomst is onzeker. Wat zeker is dat van Zijl de Rotterdamse zesdaagse rijdt. “Ik hoop op meer uitnodigingen in Europa maar het valt niet mee. Vorig jaar reed ik in Rotterdam zo goed, dat ik veel uitnodigingen kreeg van zesdaagsen in Europa. Deze prestatie telt zeker dus daarom ben ik er ontzettend blij mee”.