Volledig scherm
© Anton de Ronde

Mijlpaal VVV Zutphen: 20.000ste bezoeker stadswandeling

ZUTPHEN - Stadsgidsen en VVV Zutphen beleven een topseizoen. Al 20.000 bezoekers liepen dit jaar de stadswandeling in Zutphen.


,,Nog nooit hebben we zoveel mensen door de stad geleid”, zegt Jan Gibcus, stadsgids van Gilde Zutphen, een van de organisaties die samenwerken met VVV Zutphen.
,,Een bijzondere mijlpaal”, meent ook Mark Schuitemaker van de plaatselijke VVV. Voor het komende jaar willen de gidsen en de VVV de stadswandelingen verder professionaliseren. ,,We zien in de stad steeds meer mensen van buiten Zutphen wandelingen verzorgen. Dit baart ons zorgen”, zegt Harry van Braak, stadsgids voor de stichting Stadswandelingen en Arrangementen Zutphen. ,,We willen de bezoekers duidelijk maken dat onze wandelingen voldoen aan kwaliteitseisen: dat de wandelingen een bepaald tijdsbestek hebben, dat de gids daadwerkelijk kennis heeft van de historie van de stad en deze bijhoudt. Daarom zijn wij met elkaar in gesprek of we onder de vlag en het merk van de VVV Zutphen kunnen komen tot een soort keurmerk.”