Volledig scherm
© Thinkstock

Molendijk schrijft Houx en ProTe-in open achter zijn naam

Reinier Molendijk heeft zoals verwacht het Houx en ProTe-in open in Warnsveld gewonnen in categorie 3 van de mannen. Donderdag en vrijdag liet hij al geen spaan heel van Sander Scholten (6-2, 6-0) en Wouter ten Bosch (6-2, 6-3) en vandaag moest ook Richard Aldus zijn meerdere erkennen in de 37-jarige tennisser.

Omdat Molendijk als enige van het kwartet uitkomt in het eerste van TC Welgelegen, was de zege van hem op de thuisgrond maar weinig verrassend te noemen. Het overige trio komt uit in het tweede team van de club en heeft logischerwijs een lagere ranking dat Molendijk dat heeft.

In de eerste set was Molendijk heer en meester over opponent Aldus. In de derde game had Aldus een aantal goeie mogelijkheden om een game te behalen, maar na de zoveelste deuce van de game maakte zijn tegenstander het alsnog af. Uiteindelijk werd de eerste set met 6-0 beslecht ten faveure. Aldus had zijn eerste twee duels al verliezend afgesloten en dat leek de tennisser niet lekker te zitten.

In de tweede set maakte hij het de hoger geplaatste Molendijk erg lastig en begon de tennisser opeens zijn games te pakken. Heel even leek het erop dat er een derde set aan te pas moet komen om het duel van een winnaar te voorzien, maar in de tiebreak kon Aldus een aantal setpoints niet behouden waardoor Molendijk de strijd toch nog in twee sets kon afmaken: 7-6 (8).