Volledig scherm
© Thinkstock

Motorcoureur Ten Velde komt hard ten val

HARFSEN - Motorcoureur Ismo ten Velde (28) is op het Open Nederlands Kampioenschap enduro zwaar ten val gekomen, en heeft daarbij een open bovenbeenbreuk en inwendige bloedingen opgelopen.

Op het parcours in Harfsen, waar tot vandaag ook het Europees Kampioenschap wordt verreden, ging de nummer vier van het klassement vrijdag in de vroege ochtend al in de eerste van drie omlopen onderuit. Volgens vader Jan ten Velde, die later vanavond reageerde, was de situatie inmiddels stabiel, maar verdere toelichting wilde zowel de coureur als zijn vader niet geven.

Daarmee lijkt een voortijdig einde gekomen aan het seizoen van Ten Velde, nu er nog drie wedstrijden te rijden zijn in het Nederlands Kampioenschap. De Holtenaar had het podium in het vizier, en bovendien wordt de afsluitende finale over ruim een maand in zijn eigen Holten afgewerkt.

EK
Het was sowieso een opmerkelijke dag in Harfsen, want ook in het Europees Kampioenschap vonden er de nodige verschuivingen in de verschillende klassementen plaats. Zo had de leider in het E2 klassement, de Britse meervoudig Europees Kampioen Tom Sagar, zijn motor stuk en vergat de Nederlandse kanshebber Thierry Pittens zijn transponder, waardoor hij de Europese titel in de E1 klasse definitief kan vergeten. “Een ontzettend stomme actie,” zo reageerde voorzitter Wim Lubbers van de Harfsense motorclub Hamac. “Bij de eerste proef kwam er geen tijd op het bord, nu heeft hij een DSQ achter zijn naam, dan is het gewoon afgelopen.”

Regio
Verder hielden de regiohelden zich uitstekend staande, met Peter Lenselink (Eefde) bij de veteranen en Nina Klink (Raalte) bij de vrouwen allebei op de tweede plaats. Daardoor kwamen voor hen de medailles steeds meer in zicht.

Dagsucces was er voor Mark Wassink, de man uit Laren won de eerste rit in de E3 klasse. Lucas Dolfing eindigde daarbij op de tweede plaats, en de laatste coureur houdt zodoende uitzicht op een medaille. Mede door deze goede resultaten veroverde Nederland met het WPM-KTM team de leiding in het landenklassement. Morgenavavond wordt duidelijk welke medailles er in Nederland blijven, nadat de coureurs wederom drie rondjes en meer dan 300 kilometer hebben afgelegd.

Op deze website en maandag in de krant doet De Stentor uitgebreid verslag van de slotdag van het EK.