Volledig scherm
© Marek Veurtjes

Nederland oogst vijf medailles op EK enduro

HARFSEN - Nederland heeft op het EK enduro vijf medailles in de wacht gesleept in de verschillende eindklassementen. Vier bronzen en één gouden medaille, die laatste was overigens voor het veteranenteam, was na twee dagen racen rond Harfsen de oogst. Het was de laatste wedstrijd in een serie van vier internationale wedstrijden dit seizoen. De rijders legden per dag zo’n 300 kilometer af, en zaten in totaal zo’n vijftien uur op de moto.


Daarbij zorgden Nina Klink (23) uit Raalte en Peter Lenselink (45) uit Eefde voor de meeste Nederlandse medailles, namelijk drie in totaal. Lenselink won een bronzen individuele medaille en de eerder genoemde gouden plak, allebei bij de veteranen en Klink zette haar opmars voort door ook een bronzen medaille medaille te pakken. “Met deze plak ben ik veel blijer dan een zilveren waarbij alles gesmeerd was verlopen,” reageerde ze na de finish zaterdagmiddag uitzinnig.

Het verliep bij Klink allerminst soepel dit seizoen, daar ze een kruisbandblessure opliep en in de voorlaatste wedstrijd in Letland stil kwam te staan wegens een uitgevallen motor. “De eerste dag daar had ik heel veel pijn, maar pakte ik toch punten voor het klassement. Ik ben zo blij dat me dat gelukt is.” Het betekende voor Klink haar eerste internationale enduro medaille, het onderdeel waar ze pas twee seizoenen internationale wedstrijden in rijdt. "Dit bevalt me echter veel beter dan de motorcross. Dat met zijn allen tegelijk starten ligt mij niet zo," zo lichtte ze toe.

Lenselink stond in 1992 al eens op het podium. Hij maakte vorig jaar zijn come-back in het Nederlands Kampioenschap, na een lange rustperiode, en besloot er nog een jaar internationale wedstrijden aan vast te knopen. De finale in Harfsen was daarbij de grote motivatie.

Het was het voor Lenselink meteen ook weer zijn laatste internationale optreden, hij stopt met EK’s rijden. “Ik ben heel veel van huis geweest het afgelopen jaar. Het is ook een keer genoeg,” zo besloot hij. In de krant van morgen meer over de winnaars Klink en Lenselink.