Volledig scherm
© Thinkstock

Niet op herfstvakantie? 10 tips voor thuisblijvers

REGIO – De herfstvakantie is begonnen. Veel gelukszoekers zijn op weg naar de Canarische eilanden of een andere zonnige bestemming. Niet op vakantie? Wees niet getreurd! Ook in onze eigen regio is van alles te doen deze week. De Stentor zet tien tips op een rijtje, zodat je je geen moment hoeft te vervelen deze week!

1.Deventer muziek totaal
Op donderdag 21 en vrijdag 22 oktober barst het jaarlijkse muziekspektakel in Deventer weer los. Het tweedaagse festival trekt gewoontegetrouw duizenden mensen. De live-muziek waar het publiek bij verschillende horecagelegenheden van kan genieten zal ongetwijfeld weer zorgen voor een gezellige sfeer in de Deventer binnenstad.

2.Cinekid festival
Het filmfestival voor kinderen viert dit jaar haar 30ste verjaardag. In verschillende filmzalen in de regio worden vijf nieuwe kinderfilms vertoond. Ideaal voor op een regenachtige herfstdag! Benieuwd waar precies? Kijk dan op deze site.

3.Korenslag Harderwijk
Lokale en regionale koren gaan tijdens Korenslag met elkaar de muzikale strijd aan om de titel "Beste koor 2016" in de wacht te slepen. Afgelopen weekend vonden de eerste voorrondes plaats. Op 21 oktober start de tweede voorronde van Korenslag. Benieuwd welke koren meedingen naar de titel? Kijk dan op deze site.

4.Heksendoorn in Hellendoorn en Fright night in Walibi
Ben jij niet bang voor ‘killerclowns’ en ben je dol op Halloween? Dan is de herfstvakantie een goed moment om te griezelen in avonturenpark Hellendoorn of in Walibi Holland. De avonturenparken zijn voor Halloween helemaal omgetoverd met pompoenen, heksen en demomen. Je moet het maar durven!

5.Herfsfotosafari in Hoenderloo
De herfst is met zijn vele kleuren en prachtige paddenstoelen een ideaal seizoen voor fotografieliefhebbers. Op de herfstfotosafari op 21 oktober neemt een boswachter je mee naar bijzondere plekken op de Veluwe, waar je de mooiste kiekjes kunt nemen.

6.Herfstkermis in Lelystad
Dol op suikerspinnen en botsauto’s? De kermissen in Zwolle en Deventer zijn alweer voorbij, maar in Lelystad kun je deze week nog genieten van de herfstkermis.

7.Geschiedenisquiz in Nunspeet
Oktober is de maand van de geschiedenis. In dat kader wordt in Nunspeet een geschiedenisquiz georganiseerd, waar je kunt testen hoeveel historische feitjes er bij jou nog zijn blijven hangen.

8.Herfst op de Holterberg
Het nationaal park de Sallandse Heuvelrug bestaat dit jaar 10 jaar, en dat moet gevierd worden! Op woensdag 19 oktober is er ter ere van het 10-jarig jubileum een herfstmarkt, en worden er allerlei activiteiten georganiseerd voor kinderen.

9.Paleisreis in Paleis het Loo
Paleis Het Loo organiseert tijdens herfstvakantie een ‘Paleisreis’. Daarin staan onderscheidingen, ridderordes en ‘lintjes voor de koning’ centraal. Er worden rondleidingen gegeven met gids, en kinderen kunnen ook hun eigen lintje knutselen.

10.Roots in the Woods
De festiviteiten op de hoofdlocatie in het Beekpark in Apeldoorn zijn al voorbij, maar tot en met 23 oktober kun je op allerlei andere locaties verspreid over de Veluwe nog genieten van Roots in the Woods. Dit jaar is er extra aandacht voor het proeven van streekgerechten, streekproducten en bokbier .