Volledig scherm

Onderhoud aan Mastenbroekerallee en Werkerlaan in Zwolle

ZWOLLE - De gemeente Zwolle voert tot en met vrijdag 15 juli groot wegonderhoud uit aan de Mastenbroekerallee tussen de Werkerlaan en Klokkengietenlaan. Ook aan de rotonde Werkelaan-Mastenbroekerallee wordt onderhoud uitgevoerd.

De onderhoudswerkzaamheden bestaan uit het frezen van de bestaande asfaltlaag, aanpassen van diverse bestrating rondom de rotonde en het aanbrengen van nieuw asfalt en markeringen. De werkzaamheden hebben gevolgen voor het verkeer.

Tot en met vrijdag 8 juli vinden er tussen 9.30 en 15.30 uur voorbereidende werkzaamheden plaats op de rotonde Mastenbroekeralle-Werkerlaan. Deze periode begeleiden verkeersregelaars ter plaatse het verkeer. De asfalteringswerkzaamheden aan de Mastenbroekerallee, tussen de Werkerlaan en de Klokkengietenlaan, vinden plaats van dinsdag 12 tot en met donderdag 14 juli. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 19.00 uur en 06.00 uur. Tijdens het onderhoud wordt de rijbaan in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer.

Doorgaand verkeer wordt gedurende de wegwerkzaamheden omgeleid via de Middelweg, Zwartewaterallee, Hasselterweg, Stadshagenallee en vice versa. Vanuit de wijk worden er ook omleidingen geplaatst. De omleidingen worden aangegeven middels omleidingsroutes. Om de bereikbaarheid van het winkelcentrum te garanderen, worden de bussluizen in de Koperslagerstraat en Veldbeemgras aangepast, zodat personenauto's gedurende de werkzaamheden hier gebruik van kunnen maken.