Volledig scherm
Ondertekening door Simone van Ruth, directeur/bestuurder MEE IJsseloevers, Inge Hiddink, directeur ViaVie Welzijn, Annabel Engles, directeur/bestuurder MWnwT (van links naar rechts) © Gemeente Rijssen-Holten

Ondersteuning voor burgers wordt makkelijker bereikbaar

RIJSSEN/HOLTEN - Verschillende partijen tekenden woensdag 12 oktober een samenwerkingsovereenkomst die ervoor moet zorgen dat het voor inwoners van Rijssen-Holten eenvoudiger en duidelijker wordt waar men terecht kan voor ondersteuning op vlakken als zorg, jeugdhulp, onderwijs, welzijn, wonen, werk en inkomen.

Volgens directeur van ViaVie Welzijn Inge Hiddink zijn lang niet alle burgers op de hoogte van het recht en de mogelijkheden die ze hebben op onafhankelijke ondersteuning. Het kan gaan om bijvoorbeeld advies of een kortdurend ondersteuningstraject. Doel ervan is altijd dat mensen op eigen kracht weer verder kunnen. Binnenkort is er een aparte knop voor cliëntondersteuning te vinden op de website van de gemeente Rijssen-Holten.

De instanties die gaan samenwerken zijn MEE-IJsseloevers, Maatschappelijk Werk noord west Twente en ViaVie Welzijn. De dienstverlening zoals mensen die nu kennen, gaat gewoon door.