Volledig scherm

Oud-wethouder Nicolet Hoorn is nieuwe voorzitter van Boerderijmuseum in Oldebroek

OLDEBROEK - Nicolet Hoorn is vanaf heden voorzitter van het Boerderijmuseum in Oldebroek. Zij volgt Marinus Hein op, die te kennen heeft gegeven dat het na ruim tien jaar tijd is voor een nieuw gezicht.

Dit laat de toeristische attractie weten. Hoorn is de opvolger van Marinus Hein die na tien jaar aangaf dat het tijd was voor een nieuw gezicht aan het roer van het museum. De Wezepse heeft affiniteit met het museum, omdat zij uit een agrarische familie komt. Hoorn is makelaar en docente in haar vakgebied, woont zo'n 23 jaar in Wezep en presenteert wekelijks het radioprogramma Wiekend Weetjes bij Loco FM.

De oud-wethouder geeft aan blij te zijn op haar voorzitterschap. ,,Het Boerderijmuseum is één van de weinige toeristische attracties in onze gemeente en daar moeten we trots op zijn", zegt Hoorn. ,,Bovendien wordt het breed gedragen, getuige de ruim 100 vrijwilligers die allemaal hun best doen om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Zij zijn het fundament van het museum." De Wezepse verdiept zich nog in de dossiers van het museum om een goed beeld van de organisatie te krijgen. Voorganger Marinus Hein heeft aangegeven actief te blijven in commissies, iets waar Hoorn blij mee is.