Volledig scherm
© Thinkstock

Overzicht hockey: Ares verspeelt kans op play-offs

APELDOORN - De kansen van de hockeymannen van Ares(3F) op het bereiken van een plaats in de play-offs zijn zo goed als verkeken door het 3-1 verlies bij directe concurrent Leeuwarden.

,,Deze nederlaag is heel hard aangekomen,” zei coach Bart Wortelboer. ,,We gingen met een goed gevoel naar de wedstrijd toe, maar we hebben niet het hockey laten zien wat we de laatste weken hebben laten zien. Het was gewoon onder ons niveau en daar heeft Leeuwarden dankbaar gebruik van gemaakt. Zij staan nu drie punten voor en moeten volgende week nog tegen laagvlieger Hoogeveen. Dat gaan ze niet verliezen, dus wij moeten gewoon reëel zijn en rekenen niet meer op de play-offs.”

Na het binnenhalen van de titel had coach Bas Jonker de hockeyvrouwen van AMHC(3F) ten doel gesteld om de competitie ongeslagen af te sluiten. Dat doel houdt na de 3-0 winst bij Zutphen nog steeds stand. ,,Ik denk dat we prima hebben gespeeld, maar we hadden een hoger rendement kunnen hebben,” zei Jonker. Mariken Boers is bij de Apeldoornsen met haar laatste weken als hockeyster bezig en stopt volgende week na het laatste potje tegen Salland. ,,Ze heeft een knie die niet meer wil. Dan is het wel mooi om te zien dat ze vandaag nog twee keer heeft gescoord,” aldus Jonker.

Competitiegenoot Epe speelde in Raalte met 2-2 gelijk bij Salland. ,,Het was een hele vervelende wedstrijd”, oordeelde Epe-coach Rob van Laerhoven. ,,Er werd veel te fysiek gespeeld en alles werd toegestaan door de scheidsrechters. Dit had maar weinig met hockey te maken.”

HOCKEY
Vrouwen:
Derde klasse F

Salland-Epe 2-2(0-2). Scores Epe: Marjolein Slot, Lonneke Nitert. Zutphen-AMHC 0-3(0-0). Scores AMHC: Mariken Boers(2), Lotje Jeletich.

Mannen:
Derde klasse F:

​ Leeuwarden-Ares 3-1 (1-1) Score Ares: Jorth Pieterson.