Volledig scherm
© Pedro Sluiter

Pim Mulder grote winnaar op eerste dag Jumping Indoor Luttenberg

LUTTENBERG - Ruiter Pim Mulder heeft op Jumping Indoor Luttenberg (JIL) zowel het Z springen (zwaar) als het ZZ (zeer zwaar) op zijn naam geschreven.

Allebei de wedstrijden gingen dinsdag, op de openingsdag van vijf dagen lang springen in manege Luttenberg, over twee fasen. In de zwaarste categorie hield de ruiter uit Dalfsen Berber Dijkman uit Wesepe voor zich. Het verschil op de streep was twee keer over ruim een seconde. In het M springen (middel) ging de overwinning naar Rianne Nalis, de amazone uit Broekland.

Grote Prijs
Mulder, die twee jaar geleden de Grote Prijs (GP) in Luttenberg won, staat ook zaterdag tijdens de afsluitende GP aan de start. In die wedstrijd zal hij ook Nalis en Dijkman tegenkomen. De grootste naam tijdens die afsluitende finale is echter Marc Houtzager. De ruiter uit Rouveen, momenteel de nummer 74 op de wereldranglijst, was in 2012 lid van het Nederlands team op de Olympische Spelen van Londen. Hij veroverde met dat team zilver. Voor de afgelopen Spelen in Rio de Janeiro werd hij niet geselecteerd. Hij gaat in de GP van start met twee paarden.

Populair
Er worden tot aan zaterdag elke dag meerdere wedstrijden verreden tijdens JIL. Aan het toernooi nemen naar schatting in totaal 1100 unieke combinaties deel. De organisatie spreekt daarbij van een record. Het toernooi lijkt met dat deelnemersaantal steeds populairder te worden. Voor de ruiters en amazones is met name de goede bodem in de manege reden om deel te nemen.