Volledig scherm

Politie IJsselland gestart met Donkere Dagen Offensief

IJSSELLAND - De politie IJsselland is in de maand oktober gestart met het Donkere Dagen Offensief. In de periode tot en met maart houdt de politie acties om inbrekers, overvallers en straatrovers extra in de gaten te houden.

In de regio's Vechtdal en Salland en in en om de steden Deventer, Zwolle en Kampen werd het Donkere Dagen Offensief afgelopen weekend gestart met diverse controles. Tijdens deze mobiele verkeerscontroles werd er extra gelet op de mogelijke aanwezigheid van verdachte personen en bijvoorbeeld inbrekerswerktuigen in auto's.

Tijdens de aftrap van het Donkere Dagen Offensief werd er onder meer gecontroleerd op de N35, N36 en N348. In totaal werden hierbij ruim 250 voertuigen gecontroleerd. Er werden geen personen aangetroffen die mogelijk iets te maken hadden met inbraken of overvallen. Wel werden er 28 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer rijden onder invloed, het niet kunnen tonen van een rijbewijs, onvoldoende profiel op de banden en een gebarsten voorruit. De politie zal de komende maanden extra alert zijn, maar vraagt ook inwoners om oplettend te zijn en verdachte situaties te melden bij de politie.