Volledig scherm

Presentatie schetsontwerpen voor noord- en zuidkant Vechtpark Hardenberg

HARDENBERG - De schetsontwerpen voor de deelgebieden Radewijkerbeek en Baalder uiterwaard in het Vechtpark Hardenberg zijn gereed.

De ontwerpen zijn samen met omwonenden en betrokken uitgewerkt en worden dinsdagavond 5 juli gepresenteerd. Na een startbijeenkomst hebben tientallen mensen meegedacht over de ontwerpen voor de deelgebieden en schetsen gemaakt. Het resultaat hiervan is verwerkt in schetsontwerpen. Hierop is te zien hoe de gebieden worden ingericht. Belangstellenden zijn om 20.00 uur welkom in Theater de Voorveghter aan het Badhuisplein in Hardenberg om de schetsen te bekijken.

Waterschap Vechtstromen, de provincie Overijssel en de gemeente Hardenberg willen zorgen voor een goede afronding van het Vechtpark en gaan daarom ook de noord- en zuidkant van het Vechtpark opnieuw inrichten. Het gebied Radewijkerbeek ligt in het meest zuidelijke puntje van het Vechtpark. Het deelgebied Baalder Uiterwaard grenst aan de noordkant aan de woonwijk Baalder. Net als de rest van het Vechtpark wordt in beide deelgebieden meer ruimte voor water gerealiseerd. Het accent aan de noord- en zuidkant ligt vooral op natuur, maar de gebieden worden ook beter toegankelijk om de natuur te kunnen bereiken. Meer informatie op www.vechtparkhardenberg.nl.