Volledig scherm

Problemen met deze site? Controleer 'Adblock'

APELDOORN - Sinds de lancering van de nieuwe website van de Stentor krijgt de redactie regelmatig klachten van mensen die lege pagina's krijgen voorgeschoteld.

(NB: De inhoud van dit artikel heeft betrekking op de stand van zaken van eind 2012.)

De klacht komt vooral van gebruikers van de webbrowser Chrome en in mindere mate van Firefox.

Onderzoek heeft uitgewezen dat software die advertenties op webpagina's blokkeert de boosdoener is. In Chrome is Adblock Plus (ABP) standaard aanwezig (maar niet standaard ingeschakeld) en voor Firefox is Adblocker als zogeheten plug-in beschikbaar.

De makers van Adblock zijn zich bewust van het feit dat hun applicatie soms meer tegenhoudt dan de bedoeling is. Gebruikers kunnen melding maken van problemen met een bepaalde website. Dat gaat gemakkelijk: Surf naar www.destentor.nl . Klik vervolgens op het rode ABP-symbool in uw browser. Klik vervolgens op 'Report issue on this page'. In het venster dat daarna opent moet de bovenste keuze worden geselecteerd ('Adblock Plus is blocking too much').

Als meerdere gebruikers deze melding maken horen de problemen met de lege pagina's op destentor.nl waarschijnlijk snel tot het verleden.

Wie niet wil wachten heeft twee opties:

1. Schakel ABP (tijdelijk) uit.

2. Via 'options' kan het adres www.destentor.nl worden toegevoegd aan een lijst met sites die (met advertenties) mogen worden getoond.

Veelgestelde vraag: Doet de Stentor dit met opzet om mij te dwingen om de advertenties te bekijken?

Antwoord: Nee. Het is uw computer en daar mag u mee doen wat u wilt. In zijn algemeenheid geldt uiteraard wel dat advertenties er in hoge mate toe bijdragen dat het nieuws gratis beschikbaar kan worden gesteld.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement