Volledig scherm
Archieffoto © Thinkstock

Regio Zwolle laat kansen liggen

SLIEDRACHT – Regio Zwolle Volleybal is er niet in geslaagd om Sliedrecht Sport aan het wankelen te brengen. Omdat het team van coach Redbad Strikwerda drie kansen mist om de tweede set te pakken, eindigt het duel ‘gewoon’ in 3-0 voor de favoriet.

Regio Zwolle wil zich in de loop van het seizoen ontpoppen tot een team voor de play-offs, plaats zes is het doel. Sliedrecht Sport heeft een team dat landskampioen kan worden. “Uiteindelijk wordt het verschil gemaakt door een speelster”, zegt Strikwerda, wijzend op Nienke de Waard. Zij slaat de noodzakelijke ballen op de vloer, als dat wordt gevraagd.

Het neemt niet weg dat Strikwerda wel te spreken is over de progressie van zijn team. “We creëren de kansen, dat is mooi. Maar dan moet je wel toeslaan.” Dat gebeurt niet aan het einde van de set, als Regio Zwolle drie kansen laat liggen en met 28-26 moet buigen. In de derde set wordt een riante voorsprong (14-18) verspeeld in een serveserie. “In grote delen van de wedstrijd gaat het goed. Maar je moet blijven pressen als je op voorsprong staat.”

Regio Zwolle moet het niet zozeer hebben van punten tegen de sterkste teams. Volgende week komt het Talentteam naar Zwolle. “Dat is wel een wedstrijd die we gewoon moeten winnen. We staan momenteel rond plaats zeven, acht. In de loop van het seizoen moeten we verder groeien.”