Volledig scherm

René Hake spreker tijdens sponsoravond Dalfser voetbalverenigingen

DALFSEN - FC Twente-trainer René Hake is één van de gastsprekers tijdens de gezamenlijke sponsoravond van SV Dalfsen, ASC’62 en SV Nieuwleusen.


Op donderdag 6 oktober is hij te gast in Auberge ’t Asje aan de Haersolteweg 15 in Dalfsen. Hake geeft invulling aan het programma, samen met zesvoudig international René Eijkelkamp en voormalig VI-redacteur Tom Wildvank.

Als blijk van waardering voor de steun willen de drie voetbalverenigingen hun sponsoren een leuke voetbalavond bieden. Ze kunnen het drietal vragen te stellen over de actualiteiten binnen de voetbalwereld. Zo maakte René Hake de turbulente periode van FC Twente van zeer dichtbij mee. In 2015 begon hij als assistent-trainer bij de club, die op dat moment al in financieel zwaar weer zat. Na het ontslag van hoofdcoach Alfred Schreuder nam Hake het stokje over. De club balanceerde op de rand van de afgrond, werd door de rechter naar de Jupiler League verwezen, maar wist wonderwel toch te
overleven op het hoogste niveau.

De in Hoonhorst wonende René Eijkelkamp verdiende zijn sporen binnen het voetbalwereldje eveneens. Hij was spits voor onder meer Go Ahead Eagles, Club Brugge, PSV en Schalke 04. Ook speelde hij zes interlands en was hij na zijn loopbaan onder meer assistent-trainer bij PSV.

Journalist Tom Wildvank werkte jarenlang voor Voetbal International, ging later aan de slag voor Hart van Nederland en werkt tegenwoordig als docent.

Opgeven voor de sponsoravond kan via sponsoring@svdalfsen.nl, sponsorcommissie@asc62.nl of sponsoring@svnieuwleusen.nl. Voor de Nieuwleusenaren rijdt er een bus. Het begint om 20.00 uur.