Volledig scherm

Rijssen-Holten genomineerd voor Eenvoudig Beter trofee 2016

RIJSSEN-HOLTEN - De gemeente Rijssen-Holten is eind vorige week een genomineerd voor de Eenvoudig Beter Trofee 2016, een trofee die wordt uitgereikt door ‘Aan de slag met de Omgevingswet’ van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.


Met de Omgevingswet bundelt de overheid regels voor ruimtelijke projecten zodat het makkelijker wordt om ruimtelijke projecten te starten. Rijssen-Holten is bezig met een project dat daar goed bij past: ‘Bestemmingsplan met verbrede reikwijdte voor het buitengebied’. Wie wil bouwen in de gemeente ziet straks in één klik of dat mogelijk is op de beoogde plek. In een speciaal daarvoor bestemde viewer is precies te zien op welke percelen welke regels gelden. Dat voorkomt gedoe en teleurstellingen voor potentiële bouwers. Dat was tot nu toe wel anders. Doordat er veel aparte regeltjes zijn, is het mogelijk dat iemand na een lang proces van het indienen van een plan erachter komt dat het helemaal niet mogelijk is het plan te realiseren, bijvoorbeeld omdat niet aan een bepaalde milieuregel voldaan wordt. Het nieuwe digitale bestemmingsplan van Rijssen-Holten is naar verwachting eind 2017 klaar voor gebruik.

Eerder dit jaar ontvingen het project ‘Plant-je-vlag’ van de gemeente Nijmegen en de ‘omgevingsvisie Markdal vitaal en duurzaam’ van de Vereniging Markdal een nominatie. Er worden dit jaar nog 2 nominaties uitgereikt. Begin 2017 is de verkiezing voor de Eenvoudig Beter Trofee.