Volledig scherm
Sander Geerink in actie © Archieffoto Proshots

Sander Geerink in goede vorm naar Grand Prix Wierden

WIERDEN - Sander Geerink mag zichzelf tot één van de favorieten rekenen tijdens de Grand Prix van indoor Wierden. Vrijdag, op de derde dag van het internationale springtoernooi, pakte de ruiter uit Gelselaar zijn tweede zege van het meerdaagse toernooi, als ook zijn derde podiumplek. In de laatste wedstrijd van de derde dag, in twee foutloze ronden over 1.40 meter, pakte hij de winst. Hij bleef daarin onder anderen de nummer drie Jur Vrieling, nog actief op de Spelen in Rio de Janeiro afgelopen zomer, voor.

Op het voorlaatste onderdeel, over 1.30 meter, eindigde hij vrijdagmiddag op de tweede plaats achter Albert Zoer. Die was in de uit veertien combinaties bestaande barrage ruim een seconde sneller. Woensdag op de eerste dag van het toernooi had Geerink ook al de eerste kwalificatiewedstrijd voor de Grand Prix gewonnen. Daarmee lijkt hij in zeer goede vorm te steken, en op zijn paard Robinson een absolute kanshebber voor de zege. Geerink verdiende dit toernooi al een slordige 2500 euro in totaal aan prijzengeld.

Grand Prix
Zaterdagavond wordt het toernooi in Wierden afgesloten met de Grand Prix, die gaat over 1.45 meter en bestaat uit vijftig combinaties. Als winnaar van de eerste kwalificatiewedstrijd kwalificeerde Sander Geerink zich direct voor de finale. Dat lukte zijn broer Vincent Geerink niet, maar hij mag op basis van vier strafpunten over twee kwalificatiewedstrijden toch in de finale uitkomen. Gisteren pakte Vincent Geerink een tweede plaats op de 1.30 meter in een race tegen de klok. De finale van vanavond wordt zelfs een compleet familiefeestje, want ook vader Peter Geerink is van de partij. Dat ondanks een totaal van twaalf strafpunten in de kwalificatie.

De Raaltese Dominique Nijhof-Roelofsen noteerde zelfs zestien strafpunten in de kwalificatie, maar mag toch in de finale starten. Donderdag won ze de wedstrijd over 1.30 meter in twee fasen en vanochtend eindigde ze op de derde plaats in de wedstrijd over 1.35 tegen de klok. De amazone rijdt komende week op het aansprekende Jumping Indoor Maastricht (JIM), een internationaal zeer hoog aangeschreven toernooi waar onder anderen huidig wereld- en Europees kampioen Jeroen Dubbeldam en de individueel zilveren medaillewinnaar van de Spelen van Londen vier jaar geleden Gerco Schröder aan de start verschijnen. Hoe haar Grand Prix vorm is moet dus vanavond blijken, waar ze in de finale ook de Britse Warnsvelder Mark Bunting tegenkomt. De winnaar wint ruim 6000 euro.