Volledig scherm
© Taina Monteiro

Schrik van senioren op de Veluwe opgepakt

VELUWE - Twee mannen zijn door de politie van hun bed gelicht en aangehouden, omdat ze worden verdacht van een serie inbraken in seniorenwoningen. Het duo sloeg ook toe op de Veluwe. Via een babbeltruc kwamen ze binnen bij senioren in Hattem, Wezep en Epe.

De verdachten zijn een 25-jarige man uit Ridderkerk en een 30-jarige Rotterdammer. In beide woningen waar de verdachten zich bevonden, zijn huiszoekingen gedaan. De politie hoopte er bewijs te vinden, want het duo wordt verdacht van vijftien inbraken en babbeltrucs in het hele land. Zij sloegen toe op de Veluwe, maar ook in de Achterhoek, Brabant en de Randstad.

Volgens de politie werkten de hoofdverdachten volgens een stramien. Zij meldden zich bij een seniorencomplex met bloemen, praatten zich met een smoes naar binnen en belden bij woningen aan om te ontdekken of de bewoners thuis waren. Zo nee, dan werd het slot geforceerd en ingebroken. De buit bestond meestal uit geld en sieraden.

Omdat keer op keer dezelfde werkwijze werd gehanteerd, kon de politie de verdachten opsporen. Een 40-jarige Schiedammer is aangehouden voor heling van de gestolen spullen.