Volledig scherm
Arne Slot. foto Martijn Kleingeerts

Slot in basisteam PEC Zwolle voor IJsselderby

ZWOLLE - Arne Slot krijgt een plaats in het elftal van PEC Zwolle voor de achtste finale van het bekertoernooi, woensdag (19.45 uur) tegen Go Ahead Eagles.

Voor de routinier is het de eerste basisplaats na een maandenlange afwezigheid.

Slot neemt de plaats in van Gerard Aafjes, de verdediger die zaterdag slecht speelde tegen AZ. Joost Broerse verhuist van het middenveld naar de defensie, waar Darryl Lachman en Bram van Polen terugkeren na een schorsing. Daar staat tegenover dat aanvoerder Joey van den Berg de IJsselderby woensdag vanaf de kant moet bekijken.

Trainer Art Langeler noemt de oostelijke burenstrijd een unieke kans om de kwartfinale van het bekertoernooi te halen. Dat lukte de club voor het laatst in het seizoen 2007-2008, toen Feyenoord in de kwartfinale te sterk was (2-1).

De IJsselderby was de laatste seizoenen een begrip in de eerste divisie, de wedstrijd van het jaar. Langeler merkt dat het derbygevoel bij de ervaren spelers in zijn selectie nog wel leeft. "Het is alleen zaak dat wij ons in de wedstrijd niet laten meeslepen door die gevoelens. We moeten het van ons voetbal hebben, op papier hebben we een beter team dan Go Ahead Eagles."

Opstelling PEC Zwolle: Boer; Van Polen, Lachman, Broerse en Achenteh; Drost en Pluim, Benson, Slot en Mokhtar; Avdic.