Volledig scherm

Smits wint Ronde van Elspeet

ELSPEET - Florian Smits uit Amsterdam heeft de ronde van Elspeet gewonnen. Na een onvoorspelbare koers reed hij in de laatste ronde weg met Marcel Wouters en kwam solo over de streep. Cor van Leeuwen werd derde.

Maar liefst 111 renners meldden zich aan de start van de Ronde van Elspeet, de voorlaatste ronde van het Veluweklassement over 100 kilometer.

Al vroeg formeerde zich een kopgroep met Jasper Schouten, Daan de Groot, Jeroen Breewel, Gerben Mos en Wim Kleiman. Het vijftal reed ruim de helft van de koers aan de leiding en kreeg maximaal 40 seconden, maar werd met nog 14 rondes van 2600 meter te gaan ingerekend.

Met nog twaalf ronden te gaan ontsnapte Marcel Wouters. De renner uit Groesbeek pakte vlot 13 seconden voorsprong.

Daan de Groot, Cor van Leeuwen en Sander Iwema vonden even later de aansluiting. Ook zij werden echter weer achterhaald. Met nog vijf ronden te gaan ontsnapte Dylan van Zijl en reed een ronde nipt voor 14 achtervolgers, maar werd daarna ingehaald. Beau Duvigneau reed laatste twee ronden op kop. Het was echter Florian Smits die in de laatste 2600 meter toesloeg en solo over de streep kwam.

Jasper Schouten won de leidersprijs en haalde Roy Pieters in voor de rode trui.

Jeroen Breewel blijft leider van het Veluweklassement. Komende woensdag is de slotkoers in Nunspeet.